Kopřivnické noviny číslo 27/2018 ze dne 02.08.2018

Kopřivnice (dam) – Auta z bývalého házenkářského hřiště v nejbližších měsících nezmizí. Město se rozhodlo původně provizorní plochu nechat motoristům k dispozici pro parkování zatím na neurčito.

Parkování na zpevněné ploše házenkářského hřiště bylo umožněno zhruba v polovině letošního března v době, kdy začala rekonstrukce a rozšíření nedalekého parkoviště u Komerční banky. Bývalé sportoviště, které město získalo v roce 2015 za 3 miliony korun od místního klubu házené, mělo sloužit k parkování pouze po dobu stavby. Ta byla ukončena na konci června, ale i více než měsíc poté se na „házeňáku“ parkuje dál. „Aut zde parkuje už méně, ale stále tam některá zůstávají. Rozhodli jsme se tuto možnost zatím ponechat, protože ani rozšíření parkoviště u Komerční banky zcela nevyřešilo velký nedostatek parkovacích míst v této oblasti,“ uvedl Miroslav Kopečný, starosta Kopřivnice. Lidé by ale parkování na ploše házenkářkého hřiště neměli brát jako samozřejmost, v případě potřeby totiž radnice zákaz vjezdu na plochu znovu obnoví. „Nejpozději v příštím roce, kdy započne rekonstrukce centra města, bude možnost parkování zrušena. Vzhledem k tomu, že prostor v centru bude staveništěm, bude házenkářské hřiště náhradním místem pro události, které se dnes konají v centru, jako je pouť, farmářské trhy, kulturní představení a podobně, a parkování tam už nebude možné,“ uvedl starosta Kopečný.

Rekonstrukce centra města je přitom plánována na tři stavební sezony a je pravděpodobné, že ani po jejím skončení už se parkování na házenkářské hřiště nevrátí. Město totiž plánuje tento prostor proměnit ve sportovně relaxační zónu s parkem, hřišti a zázemím pro sportovní vyžití obyvatel. K dispozici jsou již i studie možné budoucí podoby lokality. Realizace této investice, jejíž hodnota byla odhadnuta na 12 až 14 milionů korun, ale aktuálně nemá prioritu a město se k ní vrátí nejdříve právě až po proměně centra Kopřivnice.