Areál bývalého házenkářského hřiště by již brzy měl změnit svou podobu. O tom, jaký bude jeho budoucí vzhled a využití mohou obyvatelé Kopřivnice přijít diskutovat na letošní první veřejné projednání, které se uskuteční ve středu 25. ledna.

V prostorách vestibulu kopřivnické radnice jsou již několik týdnů k vidění návrhy možného využití areálu, který město získalo od Klubu házené Kopřivnice. Návrhy zpracovaly dvě firmy, a to firma Arting z Valašského Meziříčí a ateliér Mrva Architekts. „Ve zpracovaných koncepcích návrhů jsou rozdílné přístupy k řešenému území, a to z hlediska otevřenosti. Zda přes tento areál, který původně měl být rekreačně-sportovní zónou, nechat volně procházet lidi při cestě do práce, na autobus či do obchodu. Nebo tento areál udělat jako cílový pro odpočinek či sportovní vyžití pro všechny věkové generace,“ sdělil architekt města Milan Šmíd.

Veřejného projednání, které se uskuteční ve středu 25. ledna od 15:30 hodin, se zúčastní obě architektonické firmy, aby mohli zástupci přítomným osvětlit své záměry. Následovat bude diskuze a možnost podpořit jednu z variant nebo přijít s vlastní vizí. „Lidé dostanou možnost formou hlasování navrhnout, zda se daný prostor podle nich dá řešit jinak a zároveň také to, jak by se novému areálu mohlo říkat,“ přiblížil průběh veřejného projednání architekt města s tím, že na něj jsou všichni srdečně zváni.

Jana Hromočuková
tisková mluvčí
tel.: 556 879 439, 731 643 822
jana.hromocukova(zavináč)koprivnice.cz