Kopřivnické noviny číslo 5/2016 ze dne 04.02.2016

Kopřivnice (hod) – Město v závěru roku koupilo házenkářské hřiště, přitom ještě nebyl stanoven záměr, jak s ním naloží, zda se promění v park nebo bude sloužit k jiným účelům. Jasno v tom, co by zde mohlo vzniknout, už ale mají mladí Kopřivničané.

Příležitosti se chopili dětští zastupitelé a o možném využití tohoto areálu diskutovali na začátku prosince, kdy se sešli ke svému pravidelnému zasedání. „Není nám lhostejné, okolo čeho chodíme. V rámci diskuze jsme vytvořili z návrhů anketní lístek a rozhodli jsme se, že oslovíme i své spolužáky,“ přiblížila vznik ankety Anna Murková, členka kopřivnického dětského zastupitelstva.

Anketní lístky pak distribuovali do pěti místních základních škol. Samotná anketa probíhala od 18. prosince do 18. ledna a byla určena žákům II. stupně. „Běžně chodíte okolo házenkářského hřiště, ale teď máte možnost s tím místem něco udělat. Pojďme se společně zapojit do chodu našeho města,“ psali mladí zastupitelé na anketním lístku adresovaném svým spolužákům. Ti měli možnost v rámci hlasování vybrat jeden ze čtyř návrhů, a v případě, že se jim ani jeden nelíbil, mohli sami navrhnout svůj záměr.

Do ankety dětského zastupitelstva se zapojilo 574 žáků. Nejvíce hlasů získal návrh na vybudování víceúčelové sportovní haly, následovaný přírodním parkem.

„Výsledek naší ankety jsme zaslali vedení města, tak uvidíme, jak s ním naloží,“ dodala zástupkyně dětského zastupitelstva.